Honden

Vernevelen helpt direct !

Medicijnen via de vernevelaar

Wanneer uw hond last heeft van allergieën, kennelhoest, bronchitis, astma, longontsteking of andere aandoeningen van de luchtwegen waarbij vaak of snel medicatie nodig is, kan uw dierenarts het gebruik van de vernevelaar voorschrijven. Door het toedienen van de vloeibare medicijnen via een aërosol inhalatie, wordt de medicatie grondiger opgenomen in het systeem van uw hond dan met behulp van traditionele orale behandelmethoden. Veel medicijnen die de dierenarts gebruikt zijn geënt op medicijnen voor humaan gebruik. Hier is ook veel ervaring opgedaan met het gebruik van de vernevelaar.

Benauwdheid kost energie

Is uw hond benauwd dan zal het zeker minder energie hebben. Infectie aan de bronchiën, nauwer wordende luchtwegen, slijmvorming, spiertracties van de longblaasjes zijn allemaal redenen om het benauwd te krijgen.

En als vervolgens de weersomstandigheden niet meewerken, of uw hond blijkt allergisch te zijn, treedt de benauwdheid alleen nog maar eerder op en wordt ook erger. Dat is een heel beangstigend gevoel.

Zoutnevel werkt op de oorzaken

Naast het vernevelen met medicijnen kan de vernevelaar ook gebruikt worden met fysiologisch zout. De zoute nevel werkt direct in op de oorzaken van de benauwdheid. De zoutnevel kan naast de bestaande medicatie gebruikt worden en ook zo vaak als gewenst.