Klachten van hooikoorts bij uw hond of kat verlichten

Niet alleen mensen kunnen last hebben van hooikoorts, ook uw huisdier kan een allergie voor pollen ontwikkelen. Hooikoortsklachten zijn ontzettend onaangenaam, maar gelukkig kunt u ze verlichten! Lees in dit blog wat hooikoorts is, wat de symptomen zijn en hoe u de klachten van hooikoorts bij uw kat of hond kunt verlichten met het vernevelen van fysiologisch zout.

Hooikoorts bij uw kat of hond

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel, oftewel pollen. Bomen, planten, maar ook grassen die in de bloei zijn,­ verspreiden deze pollen in de lucht. De klachten van hooikoorts ontstaan bij mens en dier door inademing of directe aanraking van de pollen. Helaas zal uw kat of hond de pollen bij het benodigde uitlaten en buiten spelen de pollen gemakkelijk inademen en aanraken.

Pollen hooikoorts

Symptomen van hooikoorts

De meeste hooikoortssymptomen bij katten en honden zijn overeenkomstig met de hooikoortssymptomen bij mensen. Zo krijgt uw kat of hond ook een loopneus, rode en tranende ogen en zal hij/zij veel niezen en hoesten. Ook moeite met ademhalen is een duidelijk hooikoortssymptoom. Tot slot heeft uw huisdier veel jeuk en zal zichzelf dan ook meer dan gewoonlijk krabben, likken en soms zelf kluiven en bijten. Dit veroorzaakt helaas soms (open) wonden en kale plekken. Voor katten en honden is hooikoorts dan ook zeer onaangenaam!

De symptomen van een hooikoorts bij uw kat en hond op een rijtje:

  • Loopneus
  • Moeite met ademhalen
  • Rode en tranende ogen
  • Niezen
  • Hoesten
  • Bovenmatig krabben en likken
  • Kluiven en bijten

De hooikoortssymptomen verschijnen bij uw huisdier in dezelfde periode als bij mensen. Begint uw kat of hond bovenstaande symptomen te vertonen tussen februari en september? En is het in de maanden mei en juni het ergst? Dan bestaat er een grote kans dat uw huisdier last heeft van hooikoorts! Bij de dierenarts kunt u laten testen of uw kat of hond inderdaad allergisch is voor pollen.

Klachten van hooikoorts bij uw kat of hond verlichten

Aan hooikoorts valt helaas niets te doen; wanneer uw kat of hond hooikoorts heeft dan zal hij dit altijd houden. U kunt de vervelende hooikoortsklachten bij uw huisdier wel gemakkelijk verlichten. Met het vernevelen van fysiologisch zout kunt u de luchtwegen van uw kat of hond namelijk weer vrijmaken.

Vernevelen is een manier van vloeibare medicijnen toedienen. Een vernevelaar zet het vloeibare medicijn om in nevel: zeer kleine druppels. Uw kat of hond ademt de medicijnnevel in, waarna het medicijn meteen in de luchtwegen en de longen wordt opgenomen. Het toedienen van de medicijnnevel gebeurt met het mondkapje van de vernevelaar. Ook kunt u de vernevelaar het medicijn in de lucht verspreiden.

fysiologisch zout ampul hooikoorts

In de vernevelaar doet u fysiologisch zout: een mengsel van water en 0,9% zout. Deze twee elementen komen in de genoemde verhouding voor in het lichaam, wat fysiologisch zout een natuurlijk medicijn maakt. Wanneer het in de luchtwegen terecht is gekomen, breekt fysiologisch zout het aanwezige slijm af. Het slijm loopt na een behandeling met fysiologisch zout sneller en gemakkelijker uit de neus van uw hond of kat. De luchtwegen komen daardoor weer vrij en uw huisdier kan weer gemakkelijk ademen!

Lavernevela helpt u graag bij het verlichten van hooikoortsklachten bij uw kat of hond. Wij adviseren u graag over het type vernevelaar die bij uw huisdier past. Daarnaast leveren wij fysiologisch zout in ampullen. Neem contact met ons op via  info@lavernevela.nl of bel 085-0020845.