Kat met niesziekte

Een kat kan niesziekte of longproblemen krijgen door verschillende kiemen die in de lucht zitten. Varianten van katten niesziektes zijn calici virus en rhinotracheitis virus.

De symptomen van katten niesziekte zijn:

  • loopneus
  • traanogen
  • moeite met ademhalen

Deze diagnoses krijg je natuurlijk alleen als u met uw kat naar de dierenarts bent geweest. Zij kunnen vaststellen of het een allergie is of niesziekte. Hoe dan ook is het mogelijk om uw kat met niesziekte te vernevelen met fysiologisch zout. Dit is een natuurlijke manier om uw kat weer beter te laten voelen. En de symptomen worden snel en effectief minder.

Behandelen van een kat met niesziekte

Katten zijn erg nieuwsgierig dat is een voordeel bij deze manier van behandelen. Er zijn verschillende manieren hoe je het vernevelen als behandeling zelf kan toepassen bij uw kat. Heb je een rustige en makkelijke kat?

  1. Neem hem dan op schoot en plaats het mondkapje over zijn of haar snuit. Veel katten zullen proberen om hem er weer snel van af te krijgen.
  2. Een andere oplossing is om de kat is een (doorzichtige) bak te plaatsen met een deksel er op (uiteraard groot genoeg zodat er genoeg te ademen blijft) / of misschien beter en vertrouwder een katten bench. Leidt de  nevel vanuit de vernevelaar naar de bak zodat uw kat in een vernevelde ruimte komt. Katten vinden dit, wonder boven wonder, heel prettig. Ze zullen zelfs naar de bron gaan om er aan te ruiken. Hou dit voor optimaal resultaat 10 minuten vol.

Het is afhankelijk van de allergie die uw kat heeft hoe vaak je per dag vernevelt. Als een kat veel last heeft van bovenstaande klachten kan je namelijk meerdere keren per dag vernevelen zodat uw kat met niesziekte of allergie minder last heeft van klachten. Het is niet schadelijk, fysiologisch zout is natuurlijk en wordt ook gebruikt bij mensen met bijvoorbeeld astma of hooikoorts.