Fysiologisch zout

Fysiologisch zout is een mix van water met een concentratie van 0,9% zout. De mix tussen deze twee stoffen komt exact overeen met de hoeveelheden die wij mensen in ons eigen lichaam vinden en dus alle zoogdieren. Het gebruik van fysiologisch zout kan vele klachten tegengaan en wordt daarom ook op meerdere moment ingezet.

Vernevelen van fysiologisch zout

Fysiologisch zout wordt vaak in vloeibare gebruikt, bijvoorbeeld bij spoelen. Lavernevela hanteert echter een vernieuwende manier van toedienen van het middel, namelijk: vernevelen. Door middel van de vernevelaars verloopt de toediening en opname van het middel vlotter en gemakkelijker.

Zo is het toedienen van medicijnen via vernevelen geschikt voor dieren die het medicijn niet in poeder- of pilvorm kunnen innemen. Verder weet de nevel dieper het lichaam te betreden en kan zo op een andere manier ingrijpen op de problemen. De zeer fijne medicijnnevel maakt daarnaast veel meer contactoppervlak in het lichaam, zodat het medicijn veel werkzamer wordt.

Hulp bij klachten

Fysiologisch zout wordt vaak ingezet voor het verlichten van de klachten van kwalen bij de dieren. Zo is het middel zeer geschikt bij klachten aan de longen, bij ademtekort, bij klachten door chronische afwijkingen van holtes/luchtwegen of bij klachten als gevolg van allergieën.

Lees hier hoe u zelf fysiologisch zout kunt maken.

Lavernevela

Lavernevela is dé vernevelaarspecialist voor dieren. In onze webshop vindt u diverse soorten vernevelaars. Via Iedereen Lucht (importeur van het merk Flaem Nuova) kan Lavernevela aan de beste vernevelaars komen die wetenschappelijk bewezen hun werking verrichten. Deze vernevelaars zijn in combinatie met fysiologisch zout erg effectief en verlichten de klachten van verschillende kwalen bij uw (huis)dieren. In onze webshop vindt u ook fysiologisch zoutampullen.

Wenst u advies over vernevelen met fysiologisch zout bij uw (huis)dieren? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag over de toediening van de mix van water door middel van de verneveltechniek, en dat specifiek voor uw dier!